diumenge, 25 d’abril del 2010

M'agrada Lleida, ciutat participativa.

Un tema reincident, una reflexió i un breu comentari per aquesta setmana que tanca el mes d'abril.

Tema reincident: la sentència de l'Estatut. Em reafirmo en allò que vaig comentar la setmana passada i que el President de la Generalitat ha remarcat aquests darrers dies. El Tribunal Constitucional hauria de reflexionar sobre si, amb la seva composició actual, està en condicions de treballar amb la normalitat i la serenor que la seva alta funció reclama. No parlem de canviar cap norma del joc a mig partit, parlem de que les normes s'apliquin quan toca per jugar correctament el partit.

Una reflexió: M'agrada Lleida per que dia a dia demostra la seva força participativa. Divendres passat, Sant Jordi i els carrers plens. La propera setmana iniciem maig amb la fira de les titelles per continuar amb la festa major, la batalla dels moros i cristians, l'aplec.... i a més a més cada dia una intensa activitat de les moltes entitats socials i culturals de la ciutat. Us animo a participar encara més, si és possible, en tots els actes que ens fan ser aquesta ciutat viva, participativa, respectuosa amb tots i tan inclusiva.

Un breu comentari: en aquesta ciutat tan participativa han "decidit" participar en la consulta per la independència de Catalunya nomès el 8'21% del ciutadans, no arribant al 8% els vots favorables (dades dels organitzadors). Com molt bé ha dit el nostre alcalde Angel Ros "el poble català rebutja la indefinició, la inseguretat i les aventures que no saben cap on van". El futur de Catalunya ha de passar pel respecte a totes les opcions però sobretot pel triomf d'aquelles que busquen incloure i no excloure, que miren de sumar i no de restar. I l'autogovern de Catalunya passa per respectar l'Estatut i aplicar-lo dia a dia a resoldre els problemes dels ciutadans. Alguns ja fa 3 anys i mig que ho fem amb el nou Estatut.

Gràcies lleidatans i lleidatanes per fer aquesta ciutat tal com és.

Que tingueu molt bona setmana ¡¡¡