diumenge, 11 d’abril del 2010

"Lleida decideix": que no t'enganyin ¡¡¡

Tal com vaig comentar ara fa uns dies, amb aquest article inicio el que vaig anunciar com a reactivació del meu blog. Espero poder anar fent un repàs setmanal de l'actualitat política en aquest precís moment en que ens situem a poc més de 6 mesos de les eleccions al parlament de Catalunya, unes eleccions en les que els ciutadans escollirem aquells representants que ens han de governar durant els propers 4 anys.

Serà el moment de "decidir".

Dissabte el president de la Generalitat inciava el seu camí envers la reelecció en un acte a Pinòs. Un acte que volia fer evident la posició central (que no de centre) que el PSC ocupa a Catalunya.

Per la tarda els ciutadans de Lleida vàrem poder assistir a la inauguració per part del President Montilla i l'Alcalde de Lleida, Angel Ros, del nou pont de Princep de Viana.
En els parlaments d'aquest acte i fent un repàs d'algunes de les actuacions fetes pel Govern de la Generalitat i per l'Ajuntament de Lleida em va venir un pensament al cap: què deuen estar pensant els politics de l'oposició ?

En moltes circunstàncies de segur que pensarien que amb aquesta acció de govern que els socialistes presentem no tindrien res a fer. Avui, però, mantenen l'esperança de poder tornar a governar a la Generalitat.

Encara que això depèn del què els ciutadans diran cap al mes de novembre, i dependrà també de que aquells que sabem tot el que en aquest darrers anys s'ha dut a terme siguem capaços d'explicar-ho i de donar-ho a conèixer. Alguns han aconseguit fer molt "fum" amb temes de vegades poc importants per als ciutadans, però, com ja sabeu, el fum no deixa veure el que hi ha darrera: aquest era el seu objectiu.

En els propers dies no diré que cal que ens posem a treballar ( treballem cada dia, i molt, per aconseguir avanços positius per al nostre barri, per a la nostra ciutat, per Catalunya, per Espanya i, per què no, també per una Europa i un món més socialment just), però si que cal que ens ajudis, tú que com nosaltres vols el millor per als teus.

Estem en un difícil moment, però ens en sortirem s'hi tots junts hi treballem.

Que no t'enganyin ¡¡¡¡

Aprofito per tancar el resum d'avui i per fer uns comentaris del moviment envers una consulta sobre la independència de Catalunya que es proposa per aquest mes.
Lleida ja té l'ocasió de decidir d'acord a allò que hem acordat entre tots i com ho hem acordat, cada cop que hi ha eleccions. És ben lícit, però, convocar consultes populars envers temes d'interès però no sé fins quin punt pot ser-ho quan ja hi ha una consulta (les eleccions) on podem donar el nostre parer. Des d'aquí vull animar a totes aquestes persones que amb tan voluntarisme es dediquen a aquesta consulta a que adrecin els seus esforços a exigir als diferents partits que concurriran a les eleccions que manifestin clarament el seu posicionament envers aquest tema que en alguns moments i en alguns mitjans sembla que sigui el més important del país. (Sento haver de recordar que la independència de Catalunya no apareix entre les principals preocupacions dels catalans i que tot i l'esforç d'alguns i els recolzament que sorprenentment reben continuen sent un grup encara força minoritari).

Jo tinc clar que vull decidir cada cop que sigui possible, que no vull la independència de Catalunya, que treballo i vull treballar per millorar la qualitat de vida dels meus, que vull fer-ho aportant solucions als problemes, sense victimismes, comptant amb tots i especialment amb els nostres veïns. Jo tinc clar quina és la bandera de Catalunya i que sempre és la mateixa. Veureu com alguns que s'han omplert la boca amb la paraula independència i que han portat més d'una bandera, a partir d'ara no parlaran massa del tema. Cal que cada partit digui clarament quina és la seva posició envers aquest tema que sense ser la principal preocupació dels catalans si és un tema important envers el que cal tenir un criteri clar. Ara, abans de les eleccions, cal dir-ho clarament. Felicito als que sempre tenen el mateix criteri, als que no el canvien en funció de l'interès electoral del moment.

Per això crec que el proper dia 25 Lleida no decideix res: l'únic que passarà és que un grup de persones que volen la independència participaran en un acte en el que votaran que la volen (nomès faltaria que votessin No) i un grapat més de persones potser també votaran que Si . I no m'extranya que ho facin, doncs a poc que un es deixi portar es pot pensar que es tracta d'una "manifestació participativa", d'un "acte cultural" o de qualsevol altra cosa semblant a la que cal dir Si (no he vist cap cartell amb el NO: us imagineu unes eleccions on nomès es fes publicitat d'una opció.... a què us recorda?).

Aquesta iniciativa particular està tenint sorprenentment un gran recolzament d'institucions i també de mitjans de comunicació que estan donant un gran relleu a un tema que algú ha posat en una agenda en la que els ciutadans mai l'haurien posat. Tant de bo quan tinguem la consulta que sí decideix, les eleccions al parlament , a l'ajuntament... també en facin tanta campanya envers la participació per part d'aquest col.lectius.

Compte, però, que no juguin amb tú: jo aquesta setmana he tingut la desagradable sorpresa de rebre un correu electrònic demanant-me l'adhesió al moviment Lleida decideix . I dic desagradable perque l'he rebut amb la utilització del correu corporatiu d'una institució que crec que ha de ser exemple de respecte i neutralitat. No crec pas que fins ara ningú s'haguès atrevit des d'una posició ideològica tan definida a utilitzar les adreces intitucionals i la base de dades existent per enviar missatges amb aquest contingut. Per les formes els coneixereu .... diu el refrany.

Que no t'enganyin.... el 25 Lleida no decideix: decidirem el que volem a finals d'any (eleccions al parlament ) i al maig del 2011 (eleccions municipals).

Que tingueu una molt bona setmana.